среда, 18. март 2015.

Spring edition - DIY bows!
Ovih dana mi je tastatura bila pokvarena i bukvalno sam poludela :(. Ali evo me nazad sa jednim DIY postom! U pitanju su preslatke mašnice za kosu, i samo da vas upozorim, nećete moći da prestanete da ih pravite ;D.Trebaće vam: makaze, lepak (preoručujem OHO), neki materijal i obična šnalica.Krenite od vrha tkanine i presavijte dva puta. Zatim nanesite lepak ispod preklopa i pritisnite da se zalepi.Kada se potpuno osuši, isecite po liniji, a onda malo skratite sa strane (uvek isecite manje od pola da mašnica ne bi bila premala).Presavijte obe strane tako da se preklope i zalepite ih. Jako je važno da se dobro osuši pre nego što nastavite dalje.


Sada prstima naborajte tkaninu tako da dobijete oblik mašne. Lepak nanesite između nabora i pritisnite dok se ne osuši. Od isečaka koji su vam ostali isecite jednu usku tračicu. Zalepite je za gornju stranu mašnice i nastavite da obmotavate okolo. Lepše će izgledati ako kraj trake zalepite na poleđinu, a ako vam ostane viška, slobodno isecite.


Evo jee :D! U stvari ima još par koraka da vam ne bi stajala samo za ukras ;).


Uzmite šnalicu i zalepite je na naličje. I ovde je jako bitno da sačekate da se dobro osuši da vam se šnalica ne bi odlepila.


Taa-daa!!! Vaša mašnica je gotova! Znam da vam deluje preteško, ali verujte mi da nije. Već posle drugog puta naučićete da je pravite i potpuno sami :).
Nadam se da vam se dopao ovaj DIY. Uskoro očekujte još zanimljivih Spring edition postova!XOXO,
              Sonja :*11 коментара: